Toskánsko 2018 - den 9.


Rozhodli jsme se zůstat celý den pod Pitiglianem. Nikam totiž nepospícháme a máme tady všechno, co potřebujeme. Ve městě na parkovišti je voda, dole na odpočívadle je stín, kousek odtud tůně s chladnou vodou na koupání a mytí. A my máme jeden den k dobru. Ráno jsme nachystali snídani, uvařili na večer teplé jídlo do termoportu, umyli nádobí a vydali jsme se po jedné via cave. Zhruba šestikilometrovou procházkou jsme došli z druhé strany opět do města na skále. Někteří sešli dolů ke koupací tůni a někteří zůstali ve městě a nakupovali. Odpoledne jsme věnovali koupání, odpočinku a hraní her. V podvečer jsme na skálu vyjeli autobusem, na parkovišti jsme doplnili vodu a dali rozchod do města. Byla neděle večer a Pitigliano žilo. Nakupovali jsme, jedli pizzu, procházeli se a loučili se s „malým Jeruzalémem”. Dolů jsme sešli pěšky (autobus svezl Dick) a už za tmy jsme si nachystali spaní. Oblohu na perseidy sice máme zakrytou stromy, ale spíme klidně a nerušeně.
Uvědomili jsme si, že  vám sice vyprávíme o hledání dokonalé zmrzliny, ale vůbec vám neříkáme, jak dobře nám tu kuchaři vaří. Takže vám dnes řekneme, co tady jíme. Měli jsme například výbornou čínu, vepřové s mrkví, těstoviny s nivovou omáčkou, těstoviny s mletým masem a rajčastovou omáčkou, rizoto, tortily se zeleninovým salátem, bramborové šišky se slaninou a cibulí nebo párky s bramborovou kaší. Týden jsme snídali výborný kvasový chléb z Glóbusu s různými pomazánkami nebo čokoládovým krémem. K tomu různé müsli nebo křupíny s mlékem či jogurtem. Tom také dělá báječný čaj s cukrem a citronem.